Pár fontos szempont, amit tudni érdemes, mielőtt borhűtőt vásárolsz

Ki ne szeretné, ha nem kellene a borok és egyéb italok hűtésével bajlódnia?
Egy jól kitalált, hatékony italkezelési rendszerben nélkülöözhetetlen egy megbízható borhűtő.

A rendezett készletgazdálkodás és munkamenet egyik nagy segítsége az átlátható, szakmailag helyes bortárolás.  

 


 

Tartsd rendszerezetten boraidat, kövesd nyomon a fogyást, hogy mindig jól tudj finomítani a kínálaton!

Pár fontos szempont és érdekes dolog, amit tudni érdemes, mielőtt borhűtőt vásárolsz:

 

– Már a kis és közepes borhűtők is rendelkeznek külön hőmérsékleti zónákkal. A hőmérséklet zónánként állítható, általában 5 ° C és 20 ° C között, így egy hűtőben tárolhatod a fehér- és vörösborokat is, a megfelelő fogyasztási hőmérsékleten.  

 

– “Egyzónás” hűtőket sokan azért használnak, hogy egységesen, pincehőmérsékleten tartsák, mind a fehér-, a vörös- és a rozéborokat is. Az ideális pincehőmérséklet 12-14 °C, ami biztosítja a megfelelő közeget az érési folyamatokhoz és ezen a hőfokon a legkisebb a károsodás veszélye is.
Ideális azoknak, akik nem rendelkeznek hűvös, száraz borospincével, hogy boraikat hosszan tárolják.
 

– Most már okos vezérléssel rendelkező borhűtőket is választhatsz.
 

 

UV álló üvegajtók: a legtöbb borhűtő üvege UV álló, sötétített, hogy megvédje a borokat a fény káros, minőségrontó hatásaitól

 

Zárhatóság: nagyon nagy kényelmet és biztonságérzetet jelenthet, ha a borhűtő ajtaja zárható, megelőzve a véletlen vagy ellenőrizetlen hozzáférést kedvenc borainkhoz.
 

Polcok és ajtónyitás: ma már általános, hogy a polcok szabadon mozgathatók, kivehetők így személyre szabható a sorok közötti távolság. A borhűtő ajtajának nyitási iránya is változtatható, ami nagyban megkönnyíti a hozzáférést. 

 

A borhűtő, mint dizájnelem: a mai borhűtők letisztult kialakításának köszönhetően látványos, de nem tolakodó megjelenésük miatt tökéletes kiegészítőeleme lehet a konyha vagy egyéb helyiségek berendezésének. A legtöbb hűtő egyedi LED világítással rendelkezik, átlátható digitális érintőpanelekkel és sötétített ajtóüveggel. Mutasd meg boraidat stílusosan!
 

– Léteznek már úgynevezett “outdoor borhűtők”, melyeket fedett teraszokon, kerti konyhákban, grillező sarkokban, műhelyekben is elhelyezhetsz cseppállóságuk miatt, így nem a lakásban foglal értékes helyet 
 


 

– A legtöbb borhűtő előoldali szellőzőkialakítással rendelkezik: használhatod szabadonállóként, vagy beteheted a konyhapult alá vagy félig beépítve is
 

– A kis kapacitású borhűtők tökéletesen használhatók konyhai kiegészítőként, minibárként, otthoni bárpultokhoz vagy akár a szabadidős helyiségekben. 
 

 

Nézd meg borhűtő kínálatunkat és ha segítség kell a kiválasztásban, keress minket bizalommal!