UNOX BAKERLUX SPEED.Pro – A tökéletes végeredményért

Az UNOX április elején debütál legújabb termékcsaládjával, a  BAKERLUX SPEED.Pro-val. Ezek a sütők a konvekciós, a hagyományos és a mikrohullámú sütés kombinálásával egyrészt képesek gyorsan felmelegíteni az ételt, ugyanakkor egyenletes sütésre is alkalmasak. Ezeket a sütőket elsősorban látványpékségeknek, vagy kisebb konyhát üzemeltető bisztróknak ajánljuk.

A BAKERLUX SPEED.Pro az első olyan nagy sebességű sütő, amely a konvekciós -és a hagyományos gyors sütő tulajdonságait ötvözi egyetlen berendezésben. Használata pofonegyszerű: éttermi rendelés vagy látványpékségben történő vásárlás esetén csak be kell tenni a már előkészített ételt, és mindössze néhány másodperc alatt illatos és meleg árut tálalhatunk/adhatunk vendégünknek.

A SPEED.Pro készülékeknél két alapvető funkciót különböztetünk meg: 

 1. BAKE MODE / SÜTŐ FUNKCIÓ
 2. SPEED MODE / GYORS SÜTŐ FUNKCIÓ

Photocredit: unox.com

A BAKE MODE / SÜTŐ FUNKCIÓT a gyorsfagyasztott termékek készre sütésére ajánljuk.
A sütő funkcióval a tágas sütőkamrát, valamint a kétsebességes ventilátort használjuk ki, amelyek ideálisak a zamatos és pirított pékáruk, készételek, szendvicsek előállításához.
A 3 db 460×330-as sütőtálcán a különböző típusú péksütemények a következő darabszámban és mennyiségben tudnak kisülni:

 • 27 db croissant-nak 16 percre van szüksége
 • 27 db mini rétesnek 25 perc kell
 • 36 db dán sütinek 20 perc kell
 • 45 db soft roll 16 perc alatt sül ki
 • 18 db mini bagett 18 perc alatt sül ki
 • 3 db focaccia 14 perc alatt sül ki

A mindig tökéletes végeredmény titka az, hogy a konvekciós sütéshez elengedhetetlen a sütőtér minden pontján a légáramlás tökéletes szabályozása és a felesleges páratartalom eltávolítása.

Photocredit: unox.com

A SPEED MODE / GYORS SÜTŐ FUNKCIÓT az ételek gyors felmelegítéséhez ajánljuk.
A gyors sütő funkcióhoz szükséges SPEED.Plate tálca lehetővé teszi, hogy egyszerre ne csak egy, hanem több ételt is fel tudjunk melegíteni akár másodperceken belül. Ennek köszönhetően a kiszolgálási idő a felére is csökkenhet. A közismert mondás, miszerint “Az idő pénz” a vendéglátóhelyek tekintetében is igaznak bizonyul. Vajon mennyi plusz kiadással járhat egy helynek az, ha megvárakoztatja vendégeit/vásárlóit? A BAKERLUX SPEED.Pro használatával mindenki könnyen megszabadulhat az összes várakozási időtől, és ezáltal megsokszorozhatja a bevételét!

A SPEED.Plate tálcán a különböző típusú ételek a következő darabszámban és mennyiségben tudnak megmelegedni:

 • 250 g lasagne 100 másodperc alatt melegszik fel
 • 250 g csirkeszárnynak 110 másodpercre van szüksége
 • 4 db burrito-nak 90 másodperc kell
 • 4 db toast kenyeres szendvicsnek 75 másodpercre van szüksége
 • 4 db club szendvics 125 másodperc alatt melegszik fel
 • 9 db croissant 10 másodperc alatt lesz újra meleg

A hagyományos gyors sütők tálcái nem teszik lehetővé, hogy egyszerre akár több szendvicset is elkészíthessünk. Ez hosszas várakozási időt generálhat a forgalmasabb időszakokban.
A BAKERLUX SPEED.Pro speciális, 450×330 mm méretű SPEED.Plate tálcáján egyszerre akár minimum 4 db szendvicset is süthetünk, teljes mértékben mellőzve ezzel a vendégek várakozási idejét.

A SPEED.Plate tálca az előmelegítési szakaszban vagy a készenléti üzemmód során összegyűjti és raktározza a hőt, hogy amikor az ételt berakjuk a sütőbe, egyszerre és gyorsan felszabadíthassa az összegyűjtött hőt. A tálca tapadásmentes bevonatának köszönhetően gyerekjáték a takarítása is. A SAFE.Hand spatula ergonómikus fogantyújának köszönhetően pedig kockázat nélkül és gyorsan vehetjük ki a kész termékeket a sütőből, megakadályozva, hogy forró felületekkel érintkezzünk.

A tálca egyik felülete sima, a másik pedig bordázott:

 • A sima felület gyorsan felmelegszik, ennek köszönhetően az étel alja pedig könnyen megpirul, és szép, egyenletes színűvé varázsolja az egész ételt. Az oldalsó és a hátsó felhajtások megkönnyítik az étel behelyezését és könnyebb kivételét.
 • A bordázott felület lehetővé teszi a páratartalom gyorsabb és hatékonyabb eltávolítását a termék alján keresztül. Ideális club szendvicsekhez, vagy toast kenyerekhez.

A SPEED.Grid rács segítségével lehetővé válik az is, hogy gusztusos és esztétikus csíkozást kapjanak az ételek. A speciálisan fogazott és lekerekített ráccsal kombinálva pedig még egyszerűbben és még könnyebben tudjuk behelyezni és kivenni a kész termékeket a sütőből.

A rozsdamentes acélból készült SPEED.Grid rács gyorsan melegíti fel az ételeket, és segít abban is, hogy azok nedvességtartalma az étel alján keresztül párologjon el, mint például a pirítós vagy a fehér kenyerek esetében. Arra is lehetőséget ad, hogy kerámia vagy bármilyen más hőálló edényt is betehessünk a sütőbe.

Photocredit: unox.com

Intelligens technológia
A BAKERLUX SPEED.Pro sütőknél alkalmazott Unox technológia úgy lett kialakítva, hogy automatikusan irányítsa az étel sütési és melegítési folyamatait, lehetővé téve így azt is, hogy közben arra összpontosítsunk, ami a legfontosabb számunkra.

Konvekciós/hőlégkeveréses mód: A BAKE MODE lehetővé teszi többlépcsős konvekciós sütési programok végrehajtását, a leggyakrabban használt programok tárolását, vagy az automatikus CHEFUNOX programok használatát is. Ideális fagyasztott sütőipari termékekhez, de más típusú ételek elkészítésére is használhatjuk. Segít továbbá a főzési folyamat csökkentésében egy vagy több olyan lépést beillesztve, amely a konvekciós és a mikrohullámú sütés tulajdonságait ötvözi.

Gyors sütési mód: A SPEED MODE lehetővé teszi bármely étel gyors felmelegítését, a leggyakrabban használt programok memorizálását vagy a SPEEDUNOX automatikus folyamatainak használatát. A sütő még készenléti állapotban is a működési hőmérsékleten marad, hogy bármikor, akár másodpercek alatt felmelegíthesse az ételeket. 

A teljesítmény elérésében a következő UNOX technológiák állnak a BAKERLUX SPEED.Pro rendelkezésére:

 • AIR.Plus:  garantálja a tökéletes levegő- és hőeloszlást a sütőkamrában, valamint egyenletes eredményt biztosít a tálca különböző pontjain, és az összes tálcán.
 • DRY.Plus: kivonja a páratartalmat a sütőkamrából, ezáltal elősegíti a termék belső szerkezetének megfelelő formáját, és garantálja a textúra változatlanságát, még a sütés befejezése után is.
 • Speed.Plus: a mikrohullámú generátor, a hullámvezetők és a főzőkamra geometriája, valamint a keverő funkcióval működő nagysebességű ventilátor együttes munkája biztosítja a mikrohullámok egyenletes eloszlását a tálca, minden egyes pontján.
 • Adaptive.Cooking: tökéletes eredmény, mindig. A páratartalom és a hőmérséklet változásainak regisztrálásával a sütő automatikusan beállítja a sütési folyamatot az étel mennyiségéhez, hogy minden alkalommal azonos és tökéletes eredményt érjen el.
 • Smart.Preheating: intelligens előmelegítés. A SMART.Preheating technológiával felszerelt sütők a kiválasztott sütési folyamat paramétereinek megfelelően automatikusan beállítják a legideálisabb hőmérsékletet és az előmelegítéshez szükséges időt. Energiatakarékos, akár 20% -kal kevesebb energia felhasználására van szükség a manuális előmelegítéshez képest.
 • Auto.Soft: gyengéd főzési funkció. Ezen funkció segítségével a sütők automatikusan szabályozzák a hőmérséklet emelkedését  – aszerint, amit a szenzorai észlelnek – azért, hogy enyhébbé tegyék, és garantálják is a hő optimális eloszlását a sütőben.

Nézzen szét a termékeink között, és szerezze be Ön is látványpékségébe vagy bisztrójába a BAKERLUX SPEED.Pro sütők egyikét.