KitchenAid-del az egészségért: zöldség,- és gyümölcslevek a konyhából

 

Beköszöntött a tél és vele együtt az influenza szezon is. Ilyenkor érdemes fokozottan odafigyelnünk arra, hogy megfelelő mennyiségben vigyünk be a szervezetünkbe vitaminokat és ásványi anyagokat. A gyümölcsleveket mindenki szereti, azonban a zöldséglevekkel már sokaknak meggyűlik a baja. Ezek kinyerésére a leginkább megfelelő eszköz a présgép, de ha már esetleg rendelkezünk zöldség-, gyümölcscentrifugával, először érdemes kipróbálni azt. Ha pedig nem vagyunk megelégedve az eredménnyel, akkor be lehet fektetni egy présgépbe. Cikkünkben igyekeztünk összeszedni a zöldég-, és gyümölcslevek fogyasztásának jótékony hatásait.

A pozitív hatások

  • Mindössze már egy pohár zöldséglé biztosítja a szervezetünk számára szükséges napi zöldség mennyiséget (ami kb napi 5x-i zöldség fogyasztással lenne elérhető), és azonnal ellátja a testünket a szükséges tápanyagokkal és vitaminokkal.
  • Folyadékként fogyasztva sokkal könnyebben szívódnak fel ezek a nyomelemek, mint szilárd formában, hiszen az utóbbi esetben szervezetünknek előbb szét kell választania a tápanyagokat a rostanyagoktól. Ez egy igen hosszú folyamat, amelyet az is tovább lassíthat, ha nem megfelelően rágjuk meg az ételt, vagy eleve gyengébb az emésztőrendszerünk. 
  • A gyümölcsök és zöldségek víztartalma hidratálja szervezetünket, hiszen magas víztartalmuk miatt bőséges folyadékkal látnak el bennünket.
  • A prések fogyasztásával nagyon egyszerűen tudjuk a napi vitaminszükségletünket biztosítani: 1 pohárnyi zöldség-, vagy gyümölcslé vitamintartalmát szilárd zöldségből vagy gyümölcsből csak azok egész napos fogyasztása után tudnánk fedezni.
  • Ezeket az egészségcentrikus italokat szinte már minden boltban beszerezhetjük. De miért is vásárolnánk előre csomagolt termékeket, ha mi magunk is el tudjuk otthon készíteni az italokat, ráadásul sokkal frissebb és természetesebb formában, és olyan összeállításban, amire pillanatnyilag vágyunk?! Ezenkívül a feleslegesen keletkező hulladékot is megspóroljuk!

 

Egyéb jó hatások

  • A zöldség-, és gyümölcslevek kiváló megoldást jelentenek azon szülők számára is, akiknek gyermekei igencsak válogatósak. Ahogyan az előbb említettük,  már 1 pohárnyi zamatos préssel biztosítani tudjuk az egész napos vitaminszükségletet a gyerekek esetében is.
  • A levek bőséges tápanyagot tartalmaznak, és a rostanyag tartalmuk is igen jelentős. A rostoknak elengedhetetlen szerepe van a víz megkötésében, az ételek felszívódásában, valamint megkönnyítik a bélműködést és az emésztést. A rosthiányos táplálkozás gyorsan székrekedéshez vezethet, hosszútávon pedig elhízást, cukorbetegséget, vagy legrosszabb esetben a vastagbélrák kialakulását is elősegíti.
  • A különböző zöldségek és gyümölcsök különféle hatással vannak a szervezetünkre és a külsőnkre is. A hajnövekedés serkentéséhez nagyban hozzá tudunk járulni azzal, ha sok céklát, sárgarépát, spenótot vagy hagymafélét fogyasztunk. A narancssárga színű gyümölcsök és zöldségek magas C-vitamin és antioxidáns tartalmuk miatt tisztán tartják bőrünket, és segítenek megelőzni a tinédzserek rémálmát, a pattanások kialakulását.  
  • A gyümölcs-, és zöldséglevek nemcsak a hamvas bőrt varázsolják még szebbé, hanem az érettebb bőr számára is felüdülést jelentenek. A ráncok és szarkalábak kialakulását is képesek vagyunk késleltetni pusztán azzal, ha bőséges mennyiségben préselünk össze magas C-vitamin tartalmú paprikaféléket, brokkolit és paradicsomot,  valamint E-vitaminban gazdag fehérrépa zöldet. 

KitchenAid gyümölcs,- és zöldséglé prések

A Skill Trade kínálatában megtaláljuk a KitchenAid gyümölcs,- és zöldséglé préseit és gyümölcs/zöldség centrifugáit is. A gépeknek köszönhetően egyszerűen és élvezetesen tudjuk házilag is elkészíteni ezeket az egészségtől duzzadó leveket. Mindegyik gép alacsony fordulatszámú préselő technológiával működik, extra széles betöltőgarattal és tölcsérkialakítással rendelkezik, és számos alaptartozékkal vannak felszerelve, hogy mindenki a saját ízlése és szájíze szerint készíthesse el italát. Manapság a minőségi zöldség,- és gyümölcslé készítő semmiképp sem hiányozhat a háztartásunkból!

Amennyiben kedvet kapott a gyümölcs,- és zöldséglé készítéshez és fogyasztáshoz, nézze meg kínálatunkat és válasszon az igényeihez és szükségleteihez megfelelő készüléket.