UNOX EVEREO – melegentartás felsőfokon

A készételek innovatív tárolási technológiája egy szabadalmaztatott megoldás, amelyet az UNOX szakemberei arra terveztek, hogy az élelmiszereket azon a hőmérsékleten lehessen fenntartani, amelyen azokat tálalják és fogyasztják. 

Ez azt jelenti, hogy a megfőzött élelmiszert anélkül tarthatjuk melegen, hogy azt előbb gyorsfagyasztanánk és regenerálnánk. Az EVEREO segítségével az ételeket néhány másodperc alatt gyakorlatilag bármikor fel tudjuk szolgálni vendégeinknek várakozási idő nélkül.

 

Photocredit: evereo.com

A tálalási melegentartók működési elve
Azok a baktériumok, amelyek az ételek romlásáért felelősek, 4°C és 58°C közötti hőmérsékleten szaporodnak. Ezért az ételek tartósításának egyik legelterjedtebb módja mostanáig a 4°C alatti hőmérsékleten történő hűtés, vagy fagyasztás volt. Szükség esetén az ételt ezt követően regenerálni lehet.

Mi történik, ha az ételt néhány napig 58°C feletti hőmérsékleten tartjuk?
Ennek a kérdésnek a megválaszolására az UNOX a Pármai Egyetem Anyag-fizikai tanszékével együtt szerzett tapasztalatait használta fel. Évekig tartó kutatás után, az intuíció tudományos bizonyossággá vált: az ételt hosszú ideig lehet 58°C felett tárolni, anélkül, hogy íze vagy zamata tönkre menne, a hőmérséklet, nedvességtartalom és az étellel találkozó oxigén pontos kombinációja segítségével.

Így született meg az EVEREO, egy olyan készülék, amely arra lett tervezve, hogy az ételt napokig felszolgálási és fogyasztási hőmérsékleten tartsa. A mikrobiológiai biztonsággal, és az étel érzékszervi tulajdonságainak megőrzésével időt és forrásokat takaríthatunk meg.

Photocredit: evereo.com

A következő felhasználási módozatok állnak rendelkezésünkre:

  • Maximum 7 napig: Tartósítás mód, Ennek a módnak a használatával, egyszerűen le lehet zárni légmentesen a megfőzött ételt amíg még forró, egy egyszerű vákuumos tasak, vagy légmentesen záródó edény segítségével. Az EVEREO javaslatot tesz a leggyakoribb ételek esetében használandó megfelelő beállításokra. Így az ételek természetes nedvességtartalma megmarad és érzékszervi jellemzői megtarthatók
  • Maximum 8 óráig: Tárolási mód, Ennek a módnak a használatával az ételt nem lefedett tárolókban lehet melegen tartani és főzni, maximum 8 óráig hibátlan eredménnyel. Egyszerűen csak be kell állítani azt a hőmérsékletet és nedvességtartalmat, ami a legjobban megfelel az eltartandó étel jellegének
  • Maximum 1 hónapig: Meal Me mód, Az  EVEREO Marketplace egy virtuális tér, amely összeköti a felhasználót a gyártói hálózattal. A személyzetnek csak annyit kell tennie, hogy mobil telefonon vagy számítógépen keresztül megrendeli a felszolgálásra kész ételeket, amiket akkor kézbesítenek, amikor az a személyzet számára a legkényelmesebb. A vásárolt ételt ezt követően legalább 8 óráig az EVEREO készülékben kell tartani a felszolgálást megelőzően

Photocredit: evereo.com

Mindezeket figyelembe véve az EVEREO a ma létező tárolási és melegentartási technológiák közül a leginnovatívabbnak számít.  Nézzen szét a termékeink között, és szerezze be Ön is étterme, szállodája vagy cateringes vállalkozása megmentőjét, az EVEREO tálalási melegentartót.