Az Unox központjában jártunk Padovában

A múlt héten Olaszországban, Padovában jártunk egyik kiemelt partnerünk, az Unox lenyűgöző központjában. Az út célja kettős volt, egyrészt új kollégáink több hónapos továbbképzése indult el, másrészt megállapodás született a közel három évtizedes együttműködésünk új szintre emeléséről.

Padova Olaszország északkeleti részén, a Veneto régióban található, Velencétől kb. 30 kilométerre. Padova ipari zónája az egyik legnagyobb övezet Európában, 1300 gyár – köztük az Unox is – található itt.  Az Unox 30 éve egy családi vállalkozásként indult, mára a professzionális sütők egyik vezető gyártójaként tartják számon, üzleti modellje miatt –  ami az innováció, a minőség és az egyszerű használat köré épül – igen gyorsan a piac élére került. Az Unox egy a családi és nagyvállalati értékeket ötvöző modellben működő, az innovatív technológiai megoldásokban élen járó, design fókuszú cég. Mára 25 országban saját irodával és telephelyekkel van jelen, az Unox termékeket pedig több mint 110 országban forgalmazzák.

Az Unox professzionális sütőit arra tervezték, hogy egy teljes, többfunkciós rendszerben felmerülő minden felmerülő igényt tökéletesen kielégítsenek. Az egyedileg szabadalmaztatott MIND.Maps™ vizuális technológiát 2014-ben indították el, aminek köszönhetően a legbonyolultabb főzési folyamatok néhány egyszerű kézmozdulattal felvihetőek a sütő képernyőjére. Ezt 2015-ben integrálták a cukrászati- (BAKERTOP MIND.Maps ™) és a gasztronómiai (CHEFTOP MIND.Maps ™ )sütőkbe is, ezáltal megvalósították mindkét célcsoport számára a ma elérhető legmagasabb technológiai megoldást.

 

A padovai központban található Demo Arenaba naponta jönnek a különböző országokból továbbképzésekre, az Unox vezető séfjei folyamatomas bemutatókat tartanak.

Az épület nagyon letisztult és egyszerű, külső rozsdamentes acél borítása miatt még kicsit emlékeztet is egy sütőre. A belső tereket mindenhol üveg választja el, mint megtudtuk azért, hogy ezáltal is erősítség munkafolyamataikban a nyitottságot, azaz mindenki rálásson a másik munkájára, és hogy a dolgozók bármilyen kérdéssel bizalommal forduljanak egymáshoz vagy vezetőikhez. A Google Street View 360 fokos utcai és beltéri panorámaképeinek köszönhetően akár virtuális sétát is tehetünk az épületben: ezen a linken benézhetünk az új főzőiskola és a demo arena tereibe is.


 

Büszkék vagyunk arra, hogy a Skill Trade kezdetek óta kizárólagos magyarországi partnere az Unoxnak, a mostani látogatásunk eredményeképp számos újdonság várható nálunk, amikről hamarosan bővebben beszámolunk.