Hogyan válasszunk professzionális szeletelőgépet? | 7+1 tipp az okos döntéshez

Ebben a cikkünkben szeretnénk segítséget nyújtani minden olyan kedves partnerünknek, már meglévő és leendő vásárlónknak is, akik új szeletelőgép beszerzésén gondolkodnak. Szeretnénk a maximális segítséget megadni a tökéletes gép kiválasztásához, egyúttal be is mutatjuk új termékeinket.

Augusztus közepétől a Skill Trade négy új, professzionális szeletelőgéppel gazdagította kínálatát. A gépeket kifejezetten ajánljuk éttermeknek, nagyüzemű konyháknak, közérteknek, pizzériáknak, szállodáknak, húsboltoknak, továbbá bármilyen üzemi vagy nagykonyhai felhasználásra.

Bővebb leírást itt talál termékeinkről:

https://skilltrade.hu/szeletelogep/uj-termekeink

A szeletelőgépekkel zöldségféléket, sonkaféléket, felvágottakat, sült húsokat tudunk szeletelni akár meleg, akár hideg állapotban.

Hosszú élettartamú és igazán megbízható készülékek, nagy teljesítményű motorjuk üzembiztos és csendes működést biztosít. Könnyű a tisztításuk és karbantartásuk, a körkés nem igényel különösebb gondozást, fixen rászerelt élezőkészülékkel rendelkeznek.

 

A kiválasztási szempontok pedig az alábbiak:

1. MINŐSÉG ÉS MENNYISÉG

Minél nagyobb késátmérőjű berendezést választunk, annál szebb és jobb minőségű szeleteket tudunk vágni gépünkkel. Nagyobb késátmérőnél nagyobb a kés vágási sebessége is, így a vágási minőség is javul.
Azokon a területeken, ahol nagy mennyiségben használnak fel szeletel árut, mindenképpen célszerű a nagyobb késátmérőjű gépek választása, mert azok nagyobb teljesítményűek is. Pl. tömegétkeztetésnél (kórházakban, nagy forgalmú húsboltoknál) mindenképpen a 300 mm késátmérőjű gépeket ajánljuk, kisebb csoportok étkeztetése esetében (pl. óvodáknál) azonban elegendő a 220 mm késátmérő is.
Fontos továbbá, hogy állítható legyen egy gépen a szeletvastagság is: a kisebb készülékeknél 0-12 mm, a nagyobbaknál pedig 0-15 mm között tudjuk beállítani a szeletvastagságot.

2. A KÉS

Érdemes végig gondolnunk még vásárlás előtt, hogy milyen termékeket fogunk szeletelni az új géppel. Ha húsok és zöldségfélék aprítására fogjuk használni, akkor tökéletesen elegendő lesz az alap körkés. Amennyiben sajtok szeletelésére is használni fogjuk a gépet, úgy mindenképpen teflonos körkéssel rendeljük meg a berendezést. Ez a legtöbb esetben opcionálisan rendelhető is. A teflonra különleges felületének köszönhetően nem ragad és tapad rá a sajt, míg a sima körkésre igen. A sima felületű kés nem vágja, hanem keni a sajtot, ugyanis a kés súrlódásának következtében a sajt felszíne felmelegszik, megolvad, így az olvadt sajt rákenődik a kés felszínére. A teflon bevonatú késsel ugyanúgy szeletelhetünk húsokat is, nem kell átcserélnünk az alap alkatrészre.

3. TÁROLÁS ÉS ÁR

Vásárlás előtt minden esetben érdemes tájékozódni a gépek technikai paramétereiről. Amennyiben kis hely és szűkös büdzsé áll rendelkezésünkre, válasszuk a kisebb késátmérőjű gépeket. Ha sem a magasabb ár, sem a nagyobb hely igény nem kizáró tényező, akkor érdemes minél nagyobb késátmérőjű szeletelőgépet választanunk az előbb említett okokból kifolyólag.

4. ANYAGOK MINŐSÉGE

Nagyon fontos, hogy megrendelés előtt feltétlenül győződjünk meg arról, hogy a választott termék egyrészt eloxált alumínium, illetve rozsdamentes acél bevonatú legyen! Ezek a bevonatok ugyanis egészségre ártalmas kioldódó anyagokat nem tartalmaznak. A Skill Trade új szeletelőinél a termékkel érintkező felületek, az asztal, a kés, a késtakaró lemez, és a szeletvastagság állító lemez is mind ilyen bevonatot kapott.

5. BIZTONSÁG, ÉRINTÉSVÉDELEM

Kiemelten fontos, hogy olyan gépet válasszunk, amely CE minősítéssel rendelkezik, érintésvédelmileg bevizsgált, és maximális biztonságot nyújt felhasználójának. A Skill Trade új eszközei mind rendelkeznek ezekkel a tanúsítványokkal, illetve egy esetleges áram kimaradáskor nem kell attól tartanunk, hogy az újbóli áramellátáskor magától bekapcsolna a gép, hiszen elektronikus újraindulás-védelemmel van mindegyik berendezés ellátva, így csak a kezelő tudja újraindítani az eszközöket.
A szeletelőgépek ezentúl csúszásmentes, gumírozott lábakkal rendelkeznek, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy a gép működés közben elmozdulna helyéről, vagy esetleg az áru elakadna szeletelés közben. Az asztal zsírtalanítása időről-időre szükséges ahhoz, hogy megfelelő tapadást biztosítsunk a gumi talpaknak.
A gépek körkése döntött állapotban helyezkedik el, ezáltal biztosítva a gravitációs előtolást szeleteléskor. A termék saját súlyánál fogva tolódik mindig előrébb szeleteléskor, így gyakorlatilag emberi kéz érintése nélkül történik az aprítás, ezáltal is biztosítva a higiénikus felhasználást és a biztonságos használatot.

6. TISZTÍTÁS, KARBANTARTÁS

Kiemelt figyelmet kell fordítani a gépek tisztítására és karbantartására is. A tisztítást igen egyszerűen tudjuk elvégezni, csak egy nedves, mosogatószeres ruhára van szükségünk, semmi másra. Az élelmiszeripari termékekkel érintkező felületeket áttöröljük, majd szárazra töröljük, így tartva fenn az előírt higiéniás körülményeket.
A karbantartásnál meg kell említeni a körkés élezését, amit szintén nagyon egyszerűen tudunk elvégezni, hiszen a géphez tartozik egy saját élező berendezés is, amelynek segítségével bármikor lehetőségünk van megélezni az élüket vesztett késeket.

7. GARANCIA

A Skill Trade 1 éves garanciát vállal minden a cég által forgalmazott termékre, így ezekre az új szeletelőgépekre is. Minden géphez magyar nyelvű kezelési és karbantartási útmutatót biztosítunk. Továbbá a gép élettartama alatt szükséges, elegendő mennyiségű pótalkatrész megrendelésre történő beszerzését, biztosítását vállaljuk, mely alkatrészek cseréje gyakorlott szervizgárdánk segítségével történik.

+1 ONLINE RENDELÉS

Amennyiben webshopon keresztül adja le megrendelését, úgy a listaárhoz képest legkevesebb 5% kedvezményben részesül. A kedvezmény mértéke az akciós termékeink esetében lehet csak nagyobb.