Büszkeségeink: Megújult a Centrál Kávéház konyhája

Egy történelmi nevezetességű vendéglátóhely főzőkonyhájának megújítása nagy büszkeség és egyben kihívás is.

“A Centrál feladatának tartja, hogy a magyar gasztronómiai gyökerekre támaszkodva a XXI. századi elvárásoknak megfelelően újítsa meg a kávéházi konyhát. A Centrál célja, hogy felzárkózzon a magyar gasztronómiai kultúra fejlesztésében élen járó intézményekhez és sajátos, a fővárosban egyedülálló nagy kávéházi jellegét megőrizve hozzájáruljon a budapesti éttermi kultúra megújulásához.

A monarchia nagykávéházainak hagyományait újjáéleszteni akaró belvárosi intézmény mára a városi polgárság népszerű és bevett találkozási pontja, ugyanakkor szolgáltatásai nem tartottak lépést a magyar éttermi világ elmúlt években tapasztalható megújulásával. Célunk, hogy a Centrál egy olyan modern, magyar kávéház legyen, amely nélkülözi a magyaros éttermek konyhai nehézkességét, a gourmet éttermek feszes szigorát és az ipari süteménygyárak önismétléseit.”
(forrás:facebook.com/centralkavehaz/)

 

Photocredit: centralkavehaz.hu

Külön izgalmas volt a feladatban, hogy egy ilyen forgalmú hely nem engedhet meg magának hosszabb leállásokat, így a csapatnak 24 órája volt a konyha megépítésére és beüzemelésére.

 

 

 

Photocredit: Csordás Ádám

Az egyik legrégebbi pesti étterem és kávézó kifogástalan kínálata a jövőben Skill Trade konyhában készül.

Photocredit: Csordás Ádám