Innováció az ipari mosogatásban: megérkezett a KROMO csúcsgépe, a Wash & Store

A közétkeztetésben és a vendéglátóiparban csak pár évtizede használnak ipari mosogatógépeket, mégis nagyon gyorsan fejlődik ezen gépek gyártástechnológiája. A vendégeknek egyre fontosabb a szolgáltatás színvonala, az ételek és az italok minősége mellett pedig az étkészlet és az evőeszközök tisztasága és higiéniája a gasztronómiai szolgáltatás sikerének egyik kulcsa.

 

Miért érdemes ipari mosogatógépet használnunk?

 • Az ipari mosogatógépek tervezésénél a fő szempont a költséghatékonyság: a gépek drágábbak ugyan a háztartási mosogatógépeknél, de hosszútávon megtérül a befektetés
 • A megfelelő munkaerő megtalálása és megtartása korunk egyik legnagyobb kihívása: egy professzionális gép ezt a terhet veszi le a vállunkról
 • Időt spórolunk meg velük
 • Maximális higiénia: Kézzel történő mosogatáskor a mosogatóvíz hőmérséklete maximálisan 40°C lehet. Ipari mosogatás esetén azonban a mosogatógép öblítéskor minimum 95°C hőmérsékletű vizet használ, és a mosogatószert is minden mosogatási ciklusnál pontosan adagolja

Manapság a következő ipari mosogatógép kategóriákkal találkozhatunk a nagykonyhákon: pohármosogató gépek, pohár -és tányérmosogató gépek, tányérmosogató gépek, kalapos mosogatógépek, fekete edény mosogatógépek, kosaras vagy alagútrendszerű mosogatógépek, szalagos tányér -és tálcamosogató gépek, ládamosogató gépek és a granulátumos mosogatógépek.

Mitől különleges a KROMO Wash & Store, amit a cég úgy hirdet, hogy “20 év óta az egyetlen valódi innováció a professzionális mosogatóiparban”?

A Wash & Store rendkívül halk munkavégzés közben, valamint minimális hőt ad csak le a környezetének. Ennek köszönhetően maximális kényelmet biztosít a vele egy helyiségben dolgozóknak.

A Wash & Store kétféle változatban érhető el:

 • létezik egy szemből betölthető, kétajtós verzió és
 • egy kétoldalról kezelhető, négyajtós változat, ami falba is építhető

A kétoldalról kezelhető változat esetében az egyik oldalról feltöltjük a mosogatószekrényt a szennyezett edényekkel (ami akár 300 db tányért is képes elnyelni), a másik oldalról pedig a mosogatás végeztével kiürítjük a gépet. Ez általában a konyha felőli oldalon történik.

A gép panelján minden egyes mosási ciklus közben változtatja a színét, ezzel is jelezve, hogy hol tart éppen a program. A Wash & Store-t akár interneten keresztül is irányíthatjuk, valamint ellenőrizhetjük a mosási ciklusokat, és figyelemmel kísérhetjük a gép gazdaságosságát.

A Wash & Store kapacitása és felhasználási területei:
Számos közétkeztetési és vendéglátóipari környezetben használhatjuk ezt a csodát: jó szívvel ajánljuk éttermeknek, szállodáknak, iskoláknak, óvodáknak, kórházaknak vagy más nagykonyhai felhasználásra. A kapacitása a következő:

 • éttermek esetében 50-70 komplett teríték egyidejű mosogatására képes
 • pizzériák esetében 100-150 komplett teríték mosogatására képes
 • nem teríték, hanem csak tányér esetében 300 tányér mosogatására képes

Használhatjuk kórházak esetében a fertőző osztályokon is, ahol a fertőzöttnek minősített edényeket az egyik oldalon betesszük, a mosogatást követően pedig a másik oldalon már csíramentes állapotban vesszük ki. A Wash & Store fertőtlenítő hatása 10 perc alatt valósul meg 93°C fokos hőmérsékleten 300 tányér 140 perces mosási idejéből. A 75-140 perces mosogatási idő 9 mosási ciklusra bontható.

Egyedülálló a piacon

Összehasonlítva egy KROMO HOOD típusú kalapos mosogatógéppel a Wash & Store:

 • hely igénye 65%-al kevesebb,
 • a munkaerő felhasználása 90%-al kevesebb,
 • 50%-al kevesebb vizet használ,
 • 87%-al kevesebb mosogató -és öblítőszert használ,
 • 40%-al kevesebb energiát fogyaszt!

A Wash & Store első nekifutásra nagy beruházásnak tűnik ugyan, de az előbb említett okok miatt már 9-12 hónap alatt megtérül a befektetésünk. Megfelelő körülmények között való tárolás, valamint kellő odafigyelés esetén európai viszonylatban általában 10-15 év a mosogatógépek használati ideje.

Bővebb tájékoztatástért a Wash & Store mosogatógéppel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal! A KROMO Wash & Store mosogatógép már rendelhető a Skill Trade Konyhatechnológia munkatársainál és viszonteladóinál.

Kromo WASH & STORE 2 ajtós tányér-, és pohármosogató gép

Kromo WASH & STORE HI TEMP 2 ajtós tányér-, és pohármosogató gép beépített vízlágyító nélkül

Kromo WASH & STORE DOUBLE FACE kétoldalról kezelhető, 4 ajtós tányér-, és pohármosogató gép

Kromo WASH & STORE DOUBLE FACE HI TEMP kétoldalról kezelhető, 4 ajtós tányér-, és pohármosogató gép beépített vízlágyító nélkül