A konyhafőnök kedvence: Sajtos zöldborsós gnocchetti borsmártással | Graziano Cattaneo mesterszakács

Ha valaminek nem tudunk ellenállni, az az olasz konyha. Egyik legrégebbi ügyfelünk, Graziano Cattaneo mesterszakács – túlzás nélkül Budapest legjobb olasz séfje – saját konyháját vezeti Mozsár utcai éttermében, a Kriziában. Graziano a világ legjobb szállodáiban és éttermeiben szerezte tapasztalatát, konyhája az eredeti, hamisítatlan olasz világot képviseli, mégis nagyon kreatív menüsorokkal. Graziano a munkájában azt élvezi legjobban, amikor alkothat és ebben a folyamatban igazán szárnyalhat a fantáziája.

(fotó: We Love Budapest)

Graziano egyik legfrissebb alkotásának receptjét osztotta meg velünk.

Sajtos zöldborsós gnocchetti borsmártással

Gnocchetti
6 főre

Hozzávalók:

  • 500 gr zöldborsó
  • 1db tojás
  • 50 gr ricotta
  • bors
  • 25 gr parmezán
  • 130 gr liszt

A hozzávalókat összekeverjük és pépesítjük (kutter, botmixer vagy turmix segítségével), majd kis fagyikanállal gombócokat szedünk ki belőle. A gombócokat forró sós vízben főzzük 3-4 percig.

Borsos szósz

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál durvára őrölt feketebors
  • 1 kávéskanál vaj
  • 50 gr juhsajt

  •  

A feketeborsot és a vajat serpenyőben finoman megpirítjuk, majd 3 evőkanál tészta vízet adunk hozzá. Az így kapott szószt utána ráöntjük a gnocchettire.

Buon appetito!