A konyhafőnök kedvence: Sajtos zöldborsós gnocchetti borsmártással | Graziano Cattaneo mesterszakács
Ha valaminek nem tudunk ellenállni, az az olasz konyha. Egyik legrégebbi ügyfelünk, Graziano Cattaneo mesterszakács – túlzás nélkül Budapest legjobb olasz séfje – saját konyháját vezeti Mozsár utcai éttermében, a Kriziában. Graziano a világ legjobb szállodáiban és éttermeiben szerezte tapasztalatát, konyhája az eredeti, hamisítatlan olasz világot képviseli, mégis nagyon kreatív menüsorokkal. Graziano a munkájában azt élvezi legjobban, amikor alkothat és ebben a folyamatban igazán szárnyalhat a fantáziája.
(fotó: We Love Budapest)
Graziano egyik legfrissebb alkotásának receptjét osztotta meg velünk.
Sajtos zöldborsós gnocchetti borsmártással
Gnocchetti
6 főre
Hozzávalók:
- 500 gr zöldborsó
- 1db tojás
- 50 gr ricotta
- só
- bors
- 25 gr parmezán
- 130 gr liszt
A hozzávalókat összekeverjük és pépesítjük (kutter, botmixer vagy turmix segítségével), majd kis fagyikanállal gombócokat szedünk ki belőle. A gombócokat forró sós vízben főzzük 3-4 percig.
Borsos szósz
Hozzávalók:
- 1 kávéskanál durvára őrölt feketebors
- 1 kávéskanál vaj
- 50 gr juhsajt
- só
A feketeborsot és a vajat serpenyőben finoman megpirítjuk, majd 3 evőkanál tészta vízet adunk hozzá. Az így kapott szószt utána ráöntjük a gnocchettire.
Buon appetito!