10 dolog, amit tudni érdemes, mielőtt borhűtőt vásárolsz

2021.09.09

Ki ne szeretné, ha nem kellene a borok és egyéb italok hűtésével bajlódnia? Egy jól kitalált, hatékony italkezelési rendszerben nélkülözhetetlen egy megbízható borhűtő.

 

Összeszedtünk 10 pontot, amit érdemes tudnod, ha borhűtő vásárlása előtt állsz.
 

 1. Már a kis és közepes borhűtők is rendelkeznek külön hőmérsékleti zónákkal. A hőmérséklet zónánként állítható, általában 5 ° C és 20 ° C között, így egy hűtőben tárolhatod a fehér- és vörösborokat is, a megfelelő fogyasztási hőmérsékleten.
   
 2. “Egyzónás” hűtőket sokan azért használnak, hogy egységesen, pincehőmérsékleten tartsák, mind a fehér-, a vörös- és a rozéborokat is. Az ideális pincehőmérséklet 12-14 °C, ami biztosítja a megfelelő közeget az érési folyamatokhoz és ezen a hőfokon a legkisebb a károsodás veszélye is. Ideális azoknak, akik nem rendelkeznek hűvös, száraz borospincével, hogy boraikat hosszan tárolják.
   
 3. Most már okos vezérléssel rendelkező borhűtőket is választhatsz.
 4. UV álló üvegajtók: a legtöbb borhűtő üvege UV álló, sötétített, hogy megvédje a borokat a fény káros, minőségrontó hatásaitól.
   
 5. Rezgésbiztos kialakítás: egy átlagos hűtő motorja szemmel nem látható mikrorezgést generál, ami kifejezetten rosszat tesz a bornak. Emellett a tartós tárolásnál fontos szempont, hogy a hűtőben fektetett pozícióban tudjuk elhelyezni a palackokat.
   
 6. Polcok és ajtónyitás: ma már általános, hogy a polcok szabadon mozgathatók, kivehetők így személyre szabható a sorok közötti távolság. A borhűtő ajtajának nyitási iránya is változtatható, ami nagyban megkönnyíti a hozzáférést. 
   
 7. A legtöbb borhűtő előoldali szellőzőkialakítással rendelkezik: használhatod szabadon álló készülékként, beteheted a konyhapult alá vagy félig beépítve is. 
   
 8. Léteznek már úgynevezett outdoor borhűtők, melyeket fedett teraszokon, kerti konyhákban, grillező sarkokban, műhelyekben is elhelyezhetsz cseppállóságuk miatt, így nem a lakásban foglal értékes helyet. 


   
 9. A borhűtő, mint dizájnelem: a mai borhűtők letisztult kialakításának köszönhetően látványos, de nem tolakodó megjelenésük miatt tökéletes kiegészítőeleme lehet a konyha vagy egyéb helyiségek berendezésének. A legtöbb hűtő egyedi LED világítással rendelkezik, átlátható digitális érintőpanelekkel és sötétített ajtóüveggel. Mutasd meg boraidat stílusosan!
   
 10. kis kapacitású borhűtők tökéletesen használhatók konyhai kiegészítőként, minibárként, otthoni bárpultokhoz vagy akár a szabadidős helyiségekben. 

 

Tartsd rendszerezetten boraidat, kövesd nyomon a fogyást, hogy mindig jól tudj finomítani a kínálaton.

Nézd meg borhűtő kínálatunkat és ha segítség kell a kiválasztásban, keress minket bizalommal! 

 

« Vissza a hírekhez