Hírek

Roston sütne? Segítünk, hogy az étel porhanyós és ízletes maradjon!

2018.10.29

A roston sütés az egyik legrégibb, legismertebb és leggyakrabban alkalmazott zsír nélküli sütési mód. Őseink csak a tűz parazsát ismerték és használták, mi pedig manapság már választhatunk, hogy vagy a faszénparázs fölé helyezett rácson sütünk, vagy pedig valamilyen elektromos vagy gázos rostlapon. Az ipari, öntöttvas rostlapokon süthetünk húst, kolbászt, halat, pirítóst akár egy időben is. A rostlapok segítségével az ételeket nagyon rövid idő alatt tudjuk elkészíteni minimális mennyiségű zsír hozzáadásával.

 

Tovább »

Nyakunkon a disznóvágási szezon - A hagyományoktól a húsfeldolgozásig

2018.10.19

A tradíció szerint disznót vágni novemberben, decemberben és januárban érdemes. Eredetileg az András nap, tehát november 30. volt a disznóvágási időszak kezdete, a farsangi időszak pedig a disznótorok, esküvők és nagy lakmározások ideje. A télen tartott esküvők egyik oka a sok közül pl. az volt, hogy a lagziban sok hús került felszolgálásra.

Tovább »

Innováció az ipari mosogatásban: megérkezett a KROMO csúcsgépe, a Wash & Store

2018.10.15

A közétkeztetésben és a vendéglátóiparban csak pár évtizede használnak ipari mosogatógépeket, mégis nagyon gyorsan fejlődik ezen gépek gyártástechnológiája. A vendégeknek egyre fontosabb a szolgáltatás színvonala, az ételek és az italok minősége mellett pedig az étkészlet és az evőeszközök tisztasága és higiéniája a gasztronómiai szolgáltatás sikerének egyik kulcsa.

Tovább »

Rozsdamentes acél a konyhatechnológiában

2018.09.13

Emlékszünk rá, hogyan nézett ki 10 évvel ezelőtt egy hentesüzlet? Majdnem a teljes berendezése alumíniumból készült. Az asztalok, a pultok, a húsfeldolgozó medencék, az ételszállító kocsik, a hűtéstechnikai berendezések és még sok minden más is. Manapság már aligha lehetne ilyet elképzelni. Az elmúlt években a rozsdamentes acél igazi térhódításba kezdett. Az építőiparban, a gyógyszeriparban, az élelmiszeripari technológiában, a járműgyártásban és sok más területen is elsősorban rozsdamentes acélt használnak.

Tovább »

A vas serpenyők - Üdv újra a fedélzeten!

2018.08.29

Régi ismerőst üdvözölhetünk újra a konyhában: a nagymamáink által is közkedvelt vas serpenyőket már a Skill Trade kínálatából is be lehet szerezni és ki lehet próbálni. A vasból készült edényeket évszázadok óta használták felmenőink, ezek az eszközök is bizonyítják: nem kell lecserélni a klasszikusokat!

 

Tovább »

Megnyitott az RM Gastro új csehországi gyára

2017.09.29

Hétvégén kiemelt partnerünk, az RM Gastro új gyárépületének megnyitóján jártunk. A nyitóeseményre a világ minden tájáról érkeztek vendégek: Olaszországból, Spanyolországból, Franciaországból, Izraelből és Sri Lankáról is felsorakoztak konyhaipari partnerek.

 

 

 

 

Tovább »

Az Unox központjában jártunk Padovában

2017.09.19

A múlt héten Olaszországban, Padovában jártunk egyik kiemelt partnerünk, az Unox lenyűgöző központjában. Az út célja kettős volt, egyrészt új kollégáink több hónapos továbbképzése indult el, másrészt megállapodás született a közel három évtizedes együttműködésünk új szintre emeléséről.

Tovább »

Hogyan válasszunk professzionális szeletelőgépet? | 7+1 tipp az okos döntéshez

2017.08.29

Ebben a cikkünkben szeretnénk segítséget nyújtani minden olyan kedves partnerünknek, már meglévő és leendő vásárlónknak is, akik új szeletelőgép beszerzésén gondolkodnak. Szeretnénk a maximális segítséget megadni a tökéletes gép kiválasztásához, egyúttal be is mutatjuk új termékeinket.

Tovább »

A Konyhafőnök Kedvence | Osso Buco | Rosensteinék

2017.07.05

Egyik legkedvesebb partnerünk a Rosenstein Vendéglő. Nemcsak azért, mert eszméletlenül jókat tudunk enni náluk, vagy mert bármikor belépünk a Mosonyi utcai étterem ajtaján, otthonos, családias hangulat és szeretet fogad bennünket, hanem mert mindent áthat Rosenstein Tibor filozófiája, miszerint "az étterem nemcsak lakomahely, hanem a lélek és a szellem feltöltődési helye is egyben. Ezért egy vendéglátóhelynek a békesség szigetének is kell lennie."

Tovább »

A legjobb nyári desszert: a görögdinnye!

2017.07.04

A lehűtött görögdinnye tökéletes desszert a kánikulában: fogyasztható fagylaltként, sorbetként, turmixként, vagy csak simán önmagában. A görögdinnye méltán népszerű táplálék hazánkban és szerte a világon. Nem árt néhány érdekességet tudni sokunk kedvenc nyári ételéről.

Tovább »

A konyhafőnök kedvence: Sajtos zöldborsós gnocchetti borsmártással | Graziano Cattaneo mesterszakács

2017.06.23

Ha valaminek nem tudunk ellenállni, az az olasz konyha. Egyik legrégebbi ügyfelünk, Graziano Cattaneo mesterszakács - túlzás nélkül Budapest legjobb olasz séfje - saját konyháját vezeti Mozsár utcai éttermében, a Kriziában. Graziano a világ legjobb szállodáiban és éttermeiben szerezte tapasztalatát, konyhája az eredeti, hamisítatlan olasz világot képviseli, mégis nagyon kreatív menüsorokkal. Graziano a munkájában azt élvezi legjobban, amikor alkothat és ebben a folyamatban igazán szárnyalhat a fantáziája.

Tovább »

A konyhafőnök desszertje | Sütőtökös pite gránátalmával | Sugár Dina

2017.06.21

A név kötelez - Sugár Dina cukrász, a KukTanoda Gyermek Főzőiskola oktatója több száz gyerekkel szerettette már meg a sütés-főzést. Dina nem csak az ízekben törekszik a tökéletességre, minden alkotása egy ötletes kísérlet arra, hogyan lehet a sütést igazán játékossá tenni. Az eredmény egy mesés hangulatú sütemény!

Tovább »

A konyhafőnök nyári kedvence: Céklaleves | Balázs Gergő mesterszakács

2017.06.16

Mindennapi munkánk során kiemelkedő séfekkel van lehetőségünk együtt dolgozni, ami egy új sorozat gondolatát ihlette meg. A Konyhafőnök Kedvencében a Skill Trade csapatával szorosan együttműködő séfek, mára barátaink kedvenc receptjeit fogjuk megosztani.

Tovább »

Új energiatakarékos indukciós tűzhely kínálatunkban

2017.04.27

Megjelentek az RM Gastro indukciós tűzhelyei kínálatunkban. Az indukciós főzési mód a gáztűzhellyel szemben 40-75% költségmegtakarítást tesz lehetővé, a főzés ideje 40-60%-kal lecsökken.

Tovább »

Nemzetközi konyhatechnológiai kiállításon jártunk Shanghajban

2017.04.04

Kínai partnereink meghívására múlt héten a Távol-Kelet egyik legimpozánsabb konyhatechnológiai kiállítására utaztunk Shanhajba.

Tovább »